Săptămâna asta am fost în Bucureşti de 3 ori: prima călătorie a fost cu scopul de a mă înmatricula, a 2a oară am venit cu soră-mea ca să se înmatriculeze şi ea, iar vizita a 3a a fost de plăcere 😀 . În urma acestor călătorii către Buc, cumulate au fost 9 ore se stat în curent în microbuz, mă doare spatele, mă simt de parcă ar fi dat o maşină peste mine. Poate că mă doare spatele şi din cauză că am stat câteva ore bune pe bancă în parc, dar nu recunosc nimic 🙂 .

Ieri a început ziua promiţător, nu zic că n-a fost frumos, doar transportul până la punctul de întâlnire a fost mai „interesant”. Am ajuns extrem de bine la gară pt a prinde microbuzul deoarece eram pe punctul de a-l scăpa aiurita de mine, nu ştiu cum am calculat timpul, însă dacă nu aveam noroc ajungeam cu 30 min mai târziu.

Datorită traficului şi lucrărilor de modernizare a carosabilului din Capitală nenea şoferul nu a mai oprit la Piaţa Obor ci doar la avionul de pe Dna Ghica şi la Gara Obor unde am şi coborât, deoarece a urmat alt traseu pt a evita aglomeraţia. Îmi cumpăr bilete pt R.A.T.B. (prostie poate, dar n-aveam chef de amendă sâmbătă dimineaţă) şi mă „postez” în staţie aşteptând 69, o bunicuţă drăguţă mă întreabă dacă troleibuzul X merge până nu-ştiu-unde, dar eu îi răspund politiocs că nu ştiu deoarece sunt din provincie şi îi recomand să întrebe la bilete. Noroc cu ea, că stăteam şi aşteptam eu mult şi bine 69, am aflat că acesta nu merge în week-end în partea asta o oraşului. Mă duc şi întreb dacă 85 merge direct până la Universitate (eu aşa reţinusem, dar vroiam confirmare), dar stupoare: merge doar până la Izvorul Rece şi trebuie sa schimb cu 667 luat de pe Calea Moşilor până în Piaţa Rosetti. DAMN!, îmi zic. Urc în 85 şi întreb o domnişoară (nu cred că era căsătorită, nu am observat verigheta) unde e staţia lui 667 pt că vreau să ajung la Univ. Super drăguţă fata căci şi ea merge în aceeaşi direcţie şi-mi spune să merg cu ea că mă duce unde trebuie. Alergăm ca să prindem 667 care se încăpăţânează sa fie un cuptor pe roţi. Am uitat să precizez că şi fata aceasta presupune că sunt din Buc 🙂 . Coborâm şi observ că toată lumea era dezorientată din cauza schimbărilor produse în traseul mijloacelor de transport în comun. De asemenea îmi explică pe unde să merg ca să nu mă rătăcesc în pasaj şi să ajung cu bine la Univ. Îi mulţumesc pe această cale că m-a cărat după ea şi mi-a dat indicaţii. Este o scumpete de femeie 🙂 .

Finally la Univ! Am învins sistemul :)) (măcar aparent). Am vizitat în sfârşit Cişmigiul, în care sunt toalete ecologice din 10 în 10 m, porumbeii sunt hrăniţi non-stop, lebedele stau la pozat, fântâna lui M. Eminescu e plină de muşchi şi câteva urme de PET-uri :)), băncuţe „însemnate” porumbei şi vrăbiuţe. Stăteam pe bancă şi am văzut şi o mireasă cu mirele ei care vroiau să facă poze lângă apă (sper că n-am apărut şi noi în poze, că nu vreau), mulţi străini, dar cel mai mult m-a „şocat” sentimentul că eram în mijlocul unor ciudaţi (nu pot explica prea bine). Oricum, a fost foarte frumos în Cişmigiu. Singura chestie care nu-mi place la parcurile din Buc e că nu au şi locuri mai retrase.

Comedie la întoarcerea spre gară:

  • mergem în Rosetti pt 667 doar că nu suntem în staţia care trebuie, apare un 91 şi îmi spune „hai să-l luăm pe ăsta”. Ne urcăm în el, doar că respectivul 91 ocoleşte rondul din Rosetti şi opreşte la staţia vis-a-vis de unde am urcat noi, aşa că trebuie să coborâm şi să mergem unde trebuie pt 667 ;
  • în sfârşit ajungem pe Moşilor ca să mergem la Iz. Rece pt 85;
  • ratăm primul 85 fiindcă dragul meu prieten este rugat să ajute la împingerea unei maşini care se încăpăţâna să pornească. (Săraca o înţeleg de ce nu vrea să meargă pe str din Capitală.)  Nu trebuie să împingă mult şi porneşte, dar eu (ca o nesimţită ce sunt) stau pe margine şi râd de el (acum doar nu vroiau să împing şi eu care eram în fustă);
  • am observat unde a oprit 85 şi ne aşezăm frumos în locul pe care-l bănuim a fi staţie (din moment ce mai devreme oprise şi au coborât/urcat pers), doar că următorul 85 nu este de acord cu noi doi şi încă vreo 10 pers, şi nici de-al naibii nu opreşte. Începem să înjurăm R.A.T.B.-ul, primăria, preşedintele & co. pt faptul că au modificat traseul autobuzelor/troleibuzelor/tramvaielor. În sfârşit am văzut unde trebuie să ne „postăm” pt a luam 85-ul spre gară. (cum la Iz. Rece este ambasada Greciei, dacă nu mă înşel, companionul meu se hotărăşte să se aşeze pe bordura gardului ambasadei, stă 2 min şi vine rpd-rpd jandarmul pt a ţipa la el să se ridice);
  • am ajuns la gară la 18:40, boon, acum mă duc să văd dacă mai sunt locuri pt cel de 19, dar….. stupoare şi nu altceva (bine, că îmi venea să-l strâng de gât pe respectivul e partea a 2a): nu sunt locuri. „De ce?”, întreb eu frumos. Răspuns: „fiindcă nu ţi-ai făcut rezervare”. WTF?!? Îmi vine să sar la gâtul lui ăla pt că de dimineaţă când am ajuns l-am rugat să-mi facă rezervare, dar mi-a răsp că astea de seara nu sunt aşa de pline şi că nu se fac rezervări. Nervoasă îl văd cu un caiet în mână care era destinat rezervărilor, aşa că îi zic să mă treacă şi pe mine pt cel de 19:45 (că altul mai devreme nu era). Îl întreb politicos de ce nu mi-a acceptat propunerea de dimineaţă pt a-mi reţine un loc, răsp: „rezervări se fac doar cu cei prezenţi” (din fraza pe care mi-a zis-o n-am înşeles nimic, dar am obs cum merg lucrurile). Eram aproape turbată, şi nimic altceva! Cred că ştiu reţeta pt data viitoare: 5 lei!
  • pe lângă faptul că a trebuit să stau o oră pt următoarea maşină, aceasta n-a plecat la timp ci la ora 20 şi au mai fost în plus 7 oameni care au stat în picioare.

NOTĂ PERSONALĂ: trebuie să iei cât mai repede din service elicopterul submarinul!!!

P.S.: O să mă integrez aşa de bine printre bucureşteni? (întreb deoarece s-au făcut destule presupuneri săptămâna asta că aş fi din Capitală)