În anii ’70, etajul 5 al unui cămin era foarte cunoscut pentru petrecerile sale organizate zilnic. S-a întâmplat ca într-o vacanţă de iarnă să fie organizată o petrecere de Revelion. Studenţi mulţi pentru perioada aceea a anului. Distracţia era în toi când se auziră focurile de artificii şi astfel lumea s-a dus pe acoperiş. Câţiva au rămas în urmă fiindcă erau prea ameţiţi de lichiorul de ouă. Printre ei se număra şi Maria, tipa cea drăguţă şi plăcută de toată lumea. Ea stătea în cameara lui Flaviu, organizatorul petrecerii şi iubitul ei, căci nu-i plăceau artificiile. După scurtul repertoriu al „licuricilor de foc” Flaviu şi alţi colegi au revenit la 5. Geamul camerei era larg deschis şi nu era nici urmă de Maria în cameră. Când s-au uitat în jos au văzut-o pe zăpada albă… Accident, crimă sau sinucidere? Nimeni nu ştie sigur. Cazul a fost muşamalizat de administrator şi decanul facultăţii.

Anii au trecut şi etajul 5 a rămas tot cu faima celui mai petrecăreţ etaj din tot căminul. Studenţii nu ştiu despre tragedia petrecută acum 35 de ani şi nici despre faptul că nu ei sunt într-adevăr „sufletul” petrecerilor sau iniţiatori lor. Maria vrea tot timpul distracţie. Poate că prin asta vrea să uite de ceva, să-şi mute gândul la altceva. Au mai fost cazuri în care petrecerile au fost sparte de poliţie deoarece se aprindeseră spiritele.

Într-o vacanţă de iarnă s-a organizat o petrecere de Revelion. Ciudat, fiindcă din anii ’70 până acum nu s-au mai organizat astfel de petreceri. De ce? Nimeni nu ştie, unii ar răspunde că nu li se părea o idee bună să faci Revelionul în cămin. Distracţie mare, veselie şi mai mare printre petrecăreţi. Băutură, mâncare, muzică, zăpadă… totul era perfect.

După focul de artificii văzut după „teresa” căminului şi reîntoarcerea la 5 a urmat continuarea distracţiei. Spre zorii zilei Irina şi Cătălin s-au luat la ciondănit. Nu ştie nimeni de ce s-au luat la ceartă. Se ştie doar că el a plecat în camera lui unde moţăiau mai mulţi camarazi. Când s-au trezit au remarcat dispariţia lui Cătălin şi l-au găsit în zăpada albă din spatele blocului…

Ce s-a întâmplat? Nu se ştie nimic cu siguranţă. Avea planuri de viitor şi au mai fost cazuri în care se certase mult mai rău cu Irina decât acum.

S-a ţinut doliul impus de un asemenea necaz. Când au vrut să facă o mică petrecere… a ieşit cam monotonă. Lipsea sufletul petrecerii. De atunci şi până acum etajul 5 şi-a pierdut renumele… Maria nu mai e…   Şi o fi găsit liniştea?