S-a terminat anul universitar 2008-2009 şi eu abia acum realizez că … sunt în vacanţă :))  Dar nu din cauză că nu am avut timp de respiro în acest an universitar, ci mai degrabă pentru că am fost într-o vacanţă continuă 😀

În anul II grupa se va împărţi în două subgrupe, şi după această împărţire se va face orarul. Până la sfărşitul anului trebuie depusă cererea pentru specializarea anului III.

Părerile exprimate sunt subiective, dar am încercat să prezint lucrurile cât mai detaşat posibil. Tu vei stabili ce să culegi din informaţiile expuse, şi în plus vei afla pe propria piele cum e fiecare. Dacă nu te pregăteşti deloc, cu siguranţă profii îţi vor părea răi.

Semestrul I a fost „alcătuit” din următoarele materii:

 • Biochimie – curs + laborator (dar am făcut şi câteva seminarii): proful e plictisitor la curs, aproape că adormi la el, însă ai nevoie de punctaj. Dacă nimereşti cu laboranta drăguţă şi blondină o să ai noroc mare, respect-o şi vei avea numai de câştigat, inclusiv la examen; legat de examen, poţi face copiuţe sau chiar servite, depinde ce supraveghetoare vei avea. Ai grijă la „Apiţă”, cunoscătorii ştiu deja :))
 • Biofizică – curs + laborator + seminar: faci cu acelaşi prof de Fizică (Savantu’ Nebun :D) care e de treabă dacă ştii cum să-l iei. Seminarista este aceiaşi de semestrul trecut, deci ştii deja cum merg lucrurile.
 • Grafică Inginerească – curs + laborator (însă doar jumătate de semestru): faci tot cu dna Ioniţă. Îţi recomand să nu lipseşti de la cursuri pentru că explică programul cu ajutorul videoproiectorului. Programul cu care vei lucra se numeşte AutoCAD, dar în laborator va fi o variantă mai veche, dacă nu mă înşel 2003.
 • Matematici Speciale – curs + seminar: proful de curs e om de treabă, nu am ce să-i reproşez în comparaţie cu seminaristul (ai grijă la el). Sfatul meu: ieşi la tablă cât mai mult, poate aşa înţelegi mai bine 😀 Ca şi materie… este cam enervantă, deşi poate fi şi draguţă. Aici depinde de skill-ul tău. Se va lucra în domeniul complex, aceasta este avertizarea mea în legătură cu materia :)) Cât despre examen, vei avea voie cu o foaie de formule, dacă proful nu schimbă ceva.
 • Mecanică II – curs + seminar: cursul îl vei face cu dna Carp care nu este aşa de rea cum sigur ai auzit, asta cel puţin din punctul meu de vedere. Femeia este de treabă dacă te comporţi omeneşte. Seminarul îl vei face, teoretic, tot cu tipul de semestrul trecut. La examen, profa a fost ok, însă nu te-aş sfătui să te duci cu vreo fiţuică.
 • Metode Numerice – curs + laborator: cursantul e ok, însă nu e bine să adormi la el pentru că îţi va atrage atenţia şi îţi va pune întrebări în legătură cu ce a predat. Laborantul va fi acelaşi, dl Maican. Materia presupune mult lucru cu matrici, diferite metode pentru a rezolva unele probleme … vei vedea tu care e treaba; programul folosit: Turbo Pascal. Să te duci cu stick-ul ca să iei biblioteca şi programul pt a lucra şi acasă. Colocviul va fi din două parţi: una teoretică şi una practică (rezolvarea unor probleme pe calculator). Sfat: învaţă erorile bine că te pot ajuta la punctaj.
 • Rezistenţa Materialelor I – curs + seminar + laborator: cursantul, dl Pastramă, este un prof … super de treabă 🙂 Vei avea voie cu seminariile şi cursurile pe bancă la lucrări şi examen. Nu te speria! Proful nu dă probleme ca să nu le rezolvi, ci dimpotrivă 😉 dacă nu ai fost foarte atent la curs/seminar din notiţe sigur vei reuşi să rezolvi problemele date. La tema de casă o să-ţi iasă puţin fire albe dar, hey, eşti la Poli trebuie să te obişnuieşti cu aşa ceva. Seminaristul meu a fost super de treabă ca şi cursantul, îi respect pe amândoi, ce am auzit despre ceilalţi doi seminarişti… sunt ok dacă nu te iei în gură cu ei 😀
 • Pedagogie – well, aş vrea să-ţi dau mai multe informaţii dar la noi s-a făcut o încurcătura şi am reuşit să facem cursul abia pe la jumatatea semestrului. Iar cum profa părea puţin cam mult pentru mine, am renunţat la curs. Am cam regretat oleacă pentru că ei nu au dat colocviul cu profa ci cu o altă tipă ce le-a permis să se inspire. Pe tine te sfătuiesc să mergi mai departe că nu ştii când vei avea nevoie şi de o asemenea pregătire. Dacă nu vei ajunge să lucrezi în învăţământ măcar va da bine în CV 😀

Semestrul II a fost mai „fun” decât primul:

 • Bazele Ecologiei – curs + seminar + laborator: cu dna Banu vei face şi în următorii 2 ani, aşa că ai grijă cum te comporţi. E mai exigentă din anumite puncte de vedere, şi dacă o înjuri măcar ţine-o pentru tine. Laboranta e ok. Laboratorul se va ţine în aceiaşi sală în care ai facut laboratorul de Biochimie. Seminarul constă în elaborarea unor referate pe nişte teme date de profă (dacă temele vor fi aceleaşi, nişte variante de referate vei găsi şi pe DC-ul Regiei :D), referate ce-ţi vor mânca nervii şi timpul. Ai grijă la tema de casă, întreabă de 3 ori dacă e nevoie ca să nu te trezeşti pe ultima sută de metri ca ai aşa ceva. La lucrări poţi copia dacă ai nişte fiţuici mici şi dacă ştii să faci te inspiri fără să fii văzut. Ţi-aş recomanda cursurile predate de ea drept material decât cele afişate pe net (care sunt lungi şi pline de greşeli), aşa că strânge din dinţi, şi rezistă la cursuri. Ai grijă să nu fii prins! Informaţiile prezentate mi s-au părut chiar banale, bine dar eu am o bază din liceu 😀 So, enjoy 😛 Va fi colocviu.
 • Economie – curs + seminar: cursanta … eu am găsit-o enervantă 😀 Seamănă la gesturi cu o fostă colegă din liceu pe care nu o aveam la inimă, dar în rest e cât de cât de treabă. Vei face cu ea şi în anul următor. Deşi la mine în grupă majoritatea notelor au fost de 6 şi 7. Seminarista e o femeie bună, pune frumos şi clar formulele pe tablă, explică bine, şi te mai lasă să comunici la lucrări. Dacă nu ai pic de bază de economie din liceu, du-te la cursuri. Pe net nu au fost afişate, deci vei fi nevoit să apelezi la colegi pt cursurile lipsă. Toate testele cât şi colocviul vor fi grilă.
 • Electrotehnică, maşini şi acţionări electrice – curs + seminar + laborator: dl Marin, deşi pare un dur, este până la urmă un om bun, chiar foarte bun 😀 Predă repede, cere cele 12 legi ale electrotehnicii, pun accent pe laborator, este imprevizibil la note precum şi la comportament. Este al dracu’ dar şi bun. Nu-l călca pe coada (de pinguin ;)) ) şi nu vei avea probleme cu el. „Cască” urechile când ţi se adresează. Seminarul/laboratorul… depinde cu cine îl faci, dacă îl prinzi pe Georgică… e mai nasol puţin, dacă e tipa blondă e bine, chiar înţelegi ce explică. Numele materiei spune totul :)) Pare grea dar până la urmă nu e chiar aşa ci mai degrabă puţin stufoasă. Nişte circuite, nişte legi, nişte motoare. Totul va fi ok. Va fi colocviu.
 • Mecanică III – curs + seminar: ştii deja procedura, seminaristul acelaşi, materia la fel de aiurită (dinamică), cursantul… depinde. Teoretic e dl Ion, însă noi am făcut câteva săptămâni cu alt prof. Mă rog, nu prea contează din moment ce el e ok 😀 Examen cu 3 subiecte: teorie, ciocniri, lucru mecanic virtual cu D’Alembert sau Lagrange. (afli mai multe chiar de la prof 😉 )
 • Protecţia Mediului – curs + laborator + seminar: profa de curs e cu capul în nori. Din păcate o să faci cu ea şi alte materii, sau există posibilitatea să ai ghinionul să-ţi fie îndrumătoare la licenţă. Dar dna Simion este până la urmă ok.  Pe mine mă cam enervau cursurile ei, în plus cam seamănă cu ce se predă la B.E., deci nu prea am servit. Tema de casă are punctaj mare. Seminarista/laboranta a fost în regulă şi ea, însă depinde cu cine vei face mai departe. (Morticia e bună, dar vezi că o să-şi schimbe comportamentul mai încolo, în următorii ani. Însă nu bag mâna în foc 😀 ) Materia prezintă destul de multă legislaţie, la seminarii şi laboratoare vei lucra în MathCAD; nu e greu, e chiar nostim. Vezi că se vor da nişte formule pe la început, 6 sau 7, şi e indicat să le reţii. Va fi examen (noi am avut 2 subiecte din toată materia de învăţat; au fost câţiva care au avut „inspiraţie divină”, însă aici depinde de supraveghetori).
 • Rezistenţa Materialelor II – curs+ seminar + laborator: profii sunt aceiaşi, punctajul la fel, materia se complică puţin, tema de casă poate fi cumparată, la examen se va da teorie, flambaj, şi încă o problemă. Ştii cum merge treaba.
 • Termodinamică Tehnică – curs + seminar + laborator: proful mi s-a părut detaşat în tot ce a făcut, şi asta mi-a atras admiraţia faţă de el. Seminarista explică bine, deşi poate fi şi puţin a dracu’ la încheierea de laborator. Fii atent, există posibilitatea să nu faci toate laboratoarele cu seminarista ci cu o altă doamnă. Afli tu. Notă importantă: NU LIPSI DE LA VREUN LABORATOR!!! Nu intri în examen dacă ai vreun laborator lipsă, aşa că fă pe dracu’ în patru şi dacă ai lipsit, recuperează-l rapid. Materia este interesantă pe de-o parte, prea multe formule de reţinut pe de altă parte :)) Vor fi două teme de casă, la a2a sigur afli cum merge treaba 😉 Va fi examen.
 • Practica : ori la împărţit pliante şi făcut reclamă la facultate, fie faci cu dna Ioniţă şi îţi va prezenta nu ştiu ce combinat, fie faci ca noi şi ajungi pe la o fabrica de făcut mâncare pt animale :)), sau cel mai bine şi mai bine… acasă 😉 Oriunde vei ajunge în cele din urmă vor rămâne nişte amintiri haioase, vei avea ce povesti cunoscuţilor 🙂

Materiile sunt pentru profilul Ingineria Mediului, pentru Mecanică nu am suficiente informaţii corecte ca să le expun, deci prefer să nu mai zic nimic despre acel profil. Dacă nu cunosc personal ceva, nu spun chestii eronate 😉

Iar dacă ţi s-a părut anul II mai greu decît primul, este normal. Dacă ai auzit că de fapt anul ăsta e cel mai greu din toţi… vei trăi şi vei afla :)) ca şi mine de altfel 😉

Reclame