Cum sunt în vacanţă şi nu prea am ce face pe căldurile astea, stau în casă şi [neavând alte opţiuni] mă uit la televizor. Şi uite aşa mă informez fără să vreau cu diverse cunoştinţe, mai mult sau mai puţin importante, care mă amuză sau întristează după caz. Şi dacă tot am zis de căldură câteva cuvinte mai sus, feriţi-vă, dragii mei, de această caniculă!!! Cod portocaliu (sau galben, după preferinţă 😛 ) până duminică. Pfiu, sper să îi facem faţă.

La mare, la soare… Cu acest val de căldură apa mării înregistrează o temperatură de 30 °C. Ce m-aş bălăcii… 🙂 Toate ar fi bune şi frumoase până ar apărea în peisaj doamne bine şi domni cu burtică (sau fără) plimbă prunci în plină amiză, sub arşiţa nemilosului astru. Oameni inconştienţi care ar merita să  să să… intre pe mâna dr. Bacalbaşa că îi face cu ou şi cu oţet de nu se văd :)) Păcat că omul ală e în Galaţi şi nu Constanţa.

Plecatul la malul mării Negre implică un concediu. Ministerul de Externe a anunţat cetăţenii acestei ţări să evite Moscova în acestă perioadă. Nu de alta, dar nu ar vrea să se intoarcă dragii noştri concetăţeni mai afumaţi decât au plecat (datorită grătarelor făcute în faţa blocului). Nici nu îmi pot închipui prin ce trec săracii moscoviţi 😐

Apropo de plecat în străinătate pentru concediu, evită Grecia dacă nu vrei să nu dai nas în nas cu nişte vampiroaice care te sug şi îţi mai lasă şi un rest pe măsură: encefalită sau meningită. Se zvoneşte că ar adora şi nisipurile de aur ale Cadrilaterului de Sud.

Mare agitaţie şi panică acum un an şi ceva cu gripa porcină. A venit şi a trecut fără s-o simţim. Vaccinurile au fost salvarea de la faliment a câtorva fabrici de medicamente, sau cel puţin asta se dorea. Oamenii au cumpărat la început cât au cumpărat dar şi-au dat seama că e un fâs-pâs cu A/H1N1 ăsta. Mi se pare că mai mulţi au ajuns pe celălalt tărâm de la gripa aviară. Oricum, noroc mare aveau musulmanii dacă virusul se transmitea prin consumul de carne. Românul funţionează după vorba: „Cea mai bună legumă e porcul.” :)) Bine că suntem rezistenţi.

Dacă tot vorbesc de rezistenţa noastră aş merge atât de mult şi ne-aş compara cu gândacii de bucătărie şi scorpionii :)) Asta din cauza Ceronobîlului. Există posibiliteatea să facă Poc! din nou dacă ajunge incendiul din Moscova până la el. Eh, nu mai strică un al 3lea ochi, o piele albastră sau chiar solzi :)) Noi să fim sănătoşi! 😉

În acelaşi timp, mai bine cu bani cash la saltea puşi sau mai bine fără o asemeanea „povară” :)) Am văzut la ştiri cum cucoana şefă a unei bănci a uşurat de euro nişte oameni muncitori şi apoi, doamna şefă, şi-a luat tălpiţiţa din ţară. Îi recomand evite peninsula iberică (sunt şi pe acolo incendii). La fel s-a întâmplat şi cu vreo 200.000 de euro, au prins picioare şi s-au mutat în buzunarul unor indivizi. Euroii noştri nu şi-au schimbat domiciliul de bună voie ci forţat. Doamna în vârstă ce avea grijă de casă, şi implicit seif, mai să leşine însă acum este bine. Exceptând gaura în buget.

Alţii, mai cu tupeu şi inspiraţie, au ascuns banii unde soarele nu răsare :)) După ce au luat şi fugit cu banii de la un magazin de telefoane mobile, protagoniştii noştri (doua dame şi doi conaşi) s-au urcat într-un taxi şi … mână birjar. A mânat şoferul încât mergea cu 70 km/h în oraş şi asta a atras atenţia poliţiei. Au avut şi ei noroc. Poliţiştii, că tâhlarii au avut un ghinion teribil :)) Să fii oprit pentru o infracţiune secundară. Cum necum, poliţiştii au avut inspiraţia să îi ducă la spitalul judeţean (al lor şi nu al meu 😀 ) pentru o inspecţie corporală. Inspecţie în urma căreia s-au descoperit nişte bani bine ascunşi :)) 1200 de lei introduşi în … organele sexuale ale pirandei. Sper că a folosit protecţie, nu se ştie pe unde au circulat banii aia 😉 Să apară peste 9 luni unul de scânceşte pe nume Ronică (de la RON, evident).

Exces de viteză… urâtă sintagmă, sincer. Dobitocul ăla (scuză-mi limbajul) vrea să fie eliberat pentru că tac-su e mare doctor la el în oraş. O fi sânge din sângele lui, dar a depus jurământul lui Hipocrate şi nu ar trebui să-ţi folosească influenţa pentru a-l elibera mai repede pe fii-su din detenţie. Mă rog, scandal o să iasă. Şi tipul, care era aproape de comă alcoolică, ar trebui să se supună justiţiei. Dar săraca cum e oarbă… cred că ar avea nevoie de un asistent personal (asta dacă îi dau voie statul să angajeze, că se plânge că nu are bani să plătească salariile).

Domnul cârmaci al ţării a declarat, printre multe alte aberaţii, că profesorii sunt mai bine plătiţi decât el. Orice comentariu la această afirmaţie ar fi de prisos. Ştim doar cu toţii cât de dus cu pluta este domnul.  Situaţia din realitate diferă faţă de cea din acte. Toţi o ştim. Şi o ştiu şi ei, dar nu le pasă. A făcut, cu altă ocazie, o afirmaţie cu foarte mare mândrie: „Mie îmi place foarte mult ţara mea!” (cât de mot a mot este fraza… dar înţelegi ce vreu să spun). Şi mie îmi place ţara mea, cu precădere în vis unde nu mai există „lipitori” ca mai-marii guvernanţi. Tot înainte cu o barcă gonflabilă, umbrelă şi evantai. Rezistaţi pe baricade sau luptaţi până la moarte împotriva acestei hydre înţeleaptă ai ţării.

Nu zic că psd-ul ar fi fost mai bun la conducerea ţării. De fapt, eu susţin venirea unuia din afară pentru guvernarea noastră. Că oricum avem precedente 😉

Mie îmi place Transilvania 😀 Cu toate că nu am fost în ea. Sper să ajung prin Sighişoara viaţa asta de student :)) Şi îmi mai plac şi cartofii de Covasna. Aşa că sunt rea şi nu le dau voie să aibe autonomie. Ei au venit peste noi; dacii şi strămoşii lor au fost primii :)) Da’ mă rog, totul e politică… Mi-ar place să ajung şi în BudaPesta 🙂 Urât totuşi din partea lor că au publicat o hartă din ’14 în care Transilvania nu apărea. Se cam joacă cu focul ăştia micii. Mi-e să nu se trezească Ţepeş (de fapt, dacă stau bine să mă gândesc, ar fi o idee bună) şi să-i alerge oleacă pentru că nu au fost cuminţi şi nu şi-au băut lăpticul la timp :))

Iron Maiden face programul echipei de fotbal CFR. Antrenorul nu vrea ca jucători să bage scuza „am avut meci, nu pot veni” la evenimentul din inima ţării. Acum nu prea ştiu ce să cred, dar îmi imginez că muzica celor de la Iron Maiden nu va fi pe placul lor 😀 Eh, vor trece ei şi peste asta. Sau poate nu :))   Rock on!!!

Bănuiesc că ai tot văzut „deştepţi” care poartă ochelari de soare noaptea sau în cluburi. Nişte papiţoi care vor să fie ‘cul’. Dar, spre norocul nostru, a apărut altceva mai de efect şi mai normal 🙂 Uite modă mişto făcută de un concetăţean. Bine, născut în ţară dar crescut în Germania. Detalii, monşer. A dat interviul în română şi asta e ceva 🙂 Felicitările mele, domnului! 🙂 (şi, vreau şi eu o pereche 😀 )

O pereche, două perechi. Hmm, pisoiului acesta cred că îi erau de ajuns o pereche de urechi. Sper doar să nu îl răpească şi să-l folosească pe post de spion. Nu de alta, da’ îi cred în stare :))

Până la concertul britanicilor, vă recomand o ieşire în miez de noapte răcoroasă pentru a privi cerul. După cum se anunţă căldură până duminică, cerul ar trebui să fie senin [de preferat în câmp >:) ]. Se recomandă un şezlong, un spray de gâze şi atenţie către minunatul Cer. Enjoy! Perseidele 2010 🙂