[După caz real]

Îţi dai seama ce agitaţie s-a produs printre rezidenţii în vârstă şi nu numai. A fost găsit în casă trupul neînsufleţit al unui bărbat (Vasile V.) în vârstă de aproximativ 50 de ani. Se pare că bărbatul era proprietarul locuinţei. Cadavrul era plin de sânge iar în urma primele cercetări se pare că decedase în urma multiplelor lovituri de cuţit. Criminaliştii au ridicat mai multe seturi de amprente precum şi ce părea arma crimei. Victima a fost descoperită întâmplător de un vecin care a venit să împrumute coasa pentru a-şi tăia iarba din curte. Văzând că nu răspunde şi că uşa casei era deschisă, şi-a permis să intre în curte ca să-l caute. Din păcate l-a găsit mort într-o baltă de sânge coagulat. Legistul a precizat că a fost omorât cu circa 10 ore în urmă. Nevasta bărbatului era la ţară de 2 zile cu copiii şi urma să vină abia a2a zi.

Conform vecinilor nu s-au auzit zgomote din curte şi nici nu ştiu ca Vasile să fi avut oaspeţi, deşi în locuinţă s-au găsit două ceşti de cafea şi două pahare de ţiucă dar şi chiştocuri de ţigări în scrumieră (din alea subţiri), neobişnuit pt că Vasile nu fuma. De asemenea, ei nu cunosc ca decedatul să fi avut duşmani căci era politicos şi săritor cu toată lumea, puteau apela la el cu încredere când rămâneau fără ţuică şi vin. A fost poştaş la viaţa lui, deci era privit cu respect prin cartier. „Era pâinea lui Dumnezeu!”, spune o femeie mai în vârstă.

Poliţia a contactat familia şi cercetează posibilele motive de crimă şi eventualii duşmani. Criminaliştii analizau dovezile găsite la locul crimei.

Nevasta era înnebunită, copiii nu înţelegeau ce s-a întâmplat, soacra bocea… ce mai, tacâmul obişnuit.

Investigatorii s-au gândit la o crimă de dragoste, dar mai aveau de stabilit suspectul şi dacă a fost sau nu cu premeditare.

Cum veştile circulă cu viteza luminii, zvonul că Vasile îşi înşela nevasta a înflorit foarte repede, astfel încât era suspectată ca fiind amanta lui până şi nebuna din colţul străzii. Vecinii cârcotaşi…. n-ai ce să le faci. Dacă mai devreme de aflarea „zvonului” Vasile era iubit de toată lumea, acum toţi îl cam înjurau, dar cum nu e frumos să vorbeşti morţi de rău îi găseau scuze: „Eh, ce să-i faci maică, aşa-s bărbaţii. Deşi la vârsta lui nu prea mă aşteptam la asta.”, a spus una dintre vecine. Radio-şanţul de oraş nu diferă mult de cel rural, doar că, în loc să se strângă în faţa şanţului se strâng în faţa porţilor.

Ancheta continuă. Se ajunge la concluzia că a fost crimă din gelozie fără premeditare, după analizele furnizate de legist şi criminalist.

Un suspect a fost arestat şi investigat. Şi a recunoscut senin crima, dar regretă că l-a ucis pe omul pe care-l iubea. A spus că l-a omorât din cauză că Vasile nu vroia să divorţeze de soţia sa.

Şocul a fost mare printre vecini, prieteni, familie când au aflat că Vasile avea un amant şi nu o amantă. Era Nicuşor care stătea la trei străzi distanţă.

Babele de prin vecini nu şi-au revenit din şoc nici acum. Cum au ratat ele o aşa „telenovelă de amor”?!? Tocmai ele care au atâta experinţă să nu miroasă faptul că Vasile era gay.